Ga naar de inhoud

Bijbel Expo bij u in de buurt

Hoe organiseer ik een Bijbel Expo?

Hoe lang duurt de Expo?

De Bijbel Expo komt naar u toe voor een periode van één of meerdere weken. U kunt dit aanvragen via de mail: bijbelexpo@logos.nl of door te bellen naar 085 – 7852874.

Waar organiseer ik de Expo?

De Expo kan tentoongesteld worden in het gebouw van een plaatselijke kerk, in een bibliotheek of een cultureel centrum. Ook scholen kunnen de Bijbel Expo in hun gebouw laten neerzetten om gebruikt te worden in het kader van een project bij het vak Godsdienst.

Hoeveel ruimte heeft u nodig?

Voor een goed verloop van de Expo zijn er twee ruimtes nodig: één van zo’n 100 m2 voor de expositie en een tweede ruimte als filmzaal, waar voldoende plaats is voor zo’n 20-30 personen.

Wat verwachten we van u als plaatselijke organisatie?

De plaatselijke organisatie kan bestaan uit één school of kerkelijke gemeente, maar het is ook mogelijk om samenwerking te zoeken met andere kerken of scholen. Vanuit de kerk(en) worden mensen gevraagd om gids te zijn tijdens de Bijbel Expo. Gidsen verzorgen de rondleidingen en begeleiden de scholieren onder andere bij het invullen van een quiz, ter verwerking van hetgeen zij tijdens de Expo zien en horen.

Hoeveel mensen moet de plaatselijke organisatie regelen?

Er zijn zo’n tien gidsen nodig, omdat de Bijbel Expo gedurende één of twee weken plaatsvindt. Het kan ook met minder gidsen, maar dat betekent meer werk op de schouders van minder gidsen. Daarnaast zijn er drie tot vier mensen nodig die helpen bij de op- en afbouw van de Expo. En natuurlijk zijn er de gehele Expo nog wat helpende handen nodig die zorgen voor koffie, thee of drinken voor de schoolklassen en andere bezoekers.

Welke hulp bieden wij u?

Er is een werkgroep waarvan de leden kunnen helpen bij het organiseren, inrichten en begeleiden van de Bijbel Expo. De medewerkers bieden u zoveel mogelijk hulp. De werkgroep kan plaatselijke gidsen trainen. Ook kan de werkgroep gidsen leveren om ter plaatse de kerken en scholen te ondersteunen en te helpen om alles in goede banen te leiden. Daarnaast kunnen sprekers via Logos Instituut ingeschakeld worden voor één of meerdere boeiende aanvullende lezingen.

We komen graag met u in contact.
Neem contact op via bijbelexpo@logos.nl of bel naar 085 – 7852874.